به گزارش ایرنا، مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور در حاشیه این جلسه در جمع خبرنگاران گفت: حوزه در مبحث آسیبهای اجتماعی نقش ویژهای داشته و بر همین اساس نیز تفاهمنامه مشترکی امروز در مساله پیشگیری از مواد مخدر امضا شد.
آیت الله علیرضا اعرافی ادامه داد: از محورهای مهم این تفاهمنامه مطالعات و تحقیق در حوزه آسیبهای اجتماعی بهویژه اعتیاد و آگاهی بخشی به طلاب، اساتید و روحانیت است.
وی عنوان کرد: برای ورود موثر حوزههای علمیه در مبحث آسیبهای اجتماعی محورهای مختلفی دید هشده و کمیته مشترکی نیز در این رابطه تشکیل شده است.
اعرافی ادامه داد: کمیتههای استانی بر همین محور بهزودی شکلگرفته و یک برنامه 5 ساله نیز برای اجرای درست و دقیق تفاهمنامه در نظر گرفتهشده است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز تصریح کرد: راهبرد اصلی در حوزه مواد مخدر پیشگیری بوده و در راس تمام اقدام های فرهنگی، نهادهای فرهنگ ساز و بهخصوص حوزههای علمیه قرار دارند.
سردار اسکندر مومنی ادامه داد: در این تفاهمنامه زمینههای اجرا کامال پیشبینیشده و صرف یک تفاهمنامه کلی نبوده و کارگروه مشترکی نیز در تمام استانها بر مبنای آن راهاندازی و گزارشها بهصورت مستمر بررسی میشود.
وی عنوان کرد: درعینحال که ستاد مواد مبارزه با مواد مخدر اقدام های پیشگیرانه در زمینه اعتیاد را دنبال میکند در مساله مبارزه نیز فعالیتهای خود را باقدرت پیگیری میکند.
وی همچنین در رابطه با راهاندازی مرکز ماده 16 در ساماندهی معتادان متجاهر اضافه کرد: فاز نخست پارک کرامت قم تا یک ماه آینده آماده بهرهبرداری کامل میشود.
** حوزه علمیه آماده همکاری در بحث پیشگیری از مواد مخدر است
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور همچنین عصر امروز در دیدار سردار مومنی گفت: درصورتیکه مقدمات کار در زمینه پیشگیری از مواد مخدر به درستی فراهم شود، حوزههای علمیه آماده همکاری در این مساله هستند و میتوانند اثرهای مثبتی در جلوگیری از اعتیاد برجای گذارند.
آیتالله اعرافی اضافه کرد: حوزههای علمیه میتوانند رستههای پیشگیری از اعتیاد را در تمام استانهای کشور راهاندازی و ساماندهی کنند.
وی آمار دقیق و قابلاتکا را رمز موفقیت در برنامهریزیها دانست و گفت: برای موفقیت در امر پیشگیری، وجود اطلاعات، مطالعات و تحقیقات دقیق علمی و اخلاقی موردنیاز است.
وی تاکید کرد: با تدابیر اتخاذشده ستاد مبارزه با مواد مخدر انتظار میرود در حوزه درمان و بهویژه پیشگیری اتفاق های خجستهای در سطح ملی اتفاق بیفتد.
وی در ادامه عنوان کرد: تمام دستگاههای فرهنگی و بهویژه حوزههای علمیه در برابر مسائل اجتماعی رسالت ذاتی دارند، حوزه علمیه در هر دو بخش معالجه و بهخصوص پیشگیری از مواد مخدر خود را مسئول میداند.
امام جمعه موقت قم افزود: حوزه دارای رسالتهای مختلف فرهنگی، تبلیغی، مذهبی و اجتماعی بوده که در اینبین رسالت اجتماعی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی با اشاره آثار مخرب مواد مخدر گفت: اعتیاد یک پدیده بسیار مخرب اجتماعی بوده که آثار سوء فرهنگی و اقتصادی زیادی به همراه دارد، مبارزه با اعتیاد ازنظر فقهی و اخلاقی دارای ضرورت است.
اعرافی با بیان ضرورت دید اجتماعی و جمعی به مساله اعتیاد تصریح کرد: مواد مخدر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم هرسال میلیونها انسان را به کام مهلک خود میکشد بنابراین نباید نگاه به اعتیاد نگاهی فردی باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: در سیل اخیر کشور در فروردین ماه امسال و زلزله کرمانشاه در سال گذشته، حوزه های علمیه در مساله رسیدگی به مسائل فرهنگی و اجتماعی قدمهای استواری برداشته و باید این اقدام های نظام وار در زمینه آسیبهای اجتماعی نیز ادامه داشته باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: حوزه علمیه 30 تفاهمنامه مشترک با دستگاههای مختلف ملی را دنبال کرده و با برخی از دستگاههای ملی و استانی نیز برنامه 5 ساله مشترک در محورهای مختلف دارد.
اعرافی در پایان اظهار داشت: جوامع بینالمللی تاکنون قدر تلاشهای ایران در راه مبارزه با مواد مخدر و تقدیم شهدای متعدد را ندانسته اند، جهان باید سهم ایران در مبارزه با توسعه و گسترش مواد مخدر را به رسمیت بشناسد.
منبع: ایرنا - 98/02/29
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |