چقدر با قانون مدیریت تعارض منافع آشنا هستید؟ - قسمت ۲
همکاران روانشناس و مشاور چه در حوزه اعتیاد و چه فیلدهای حرفهای دیگر لازم است با برخی قوانین آشنا باشند. از جمله قانون کار، قانون منشور حقوق شهروندی و قانون مدیریت تعارض منافع که تحت عنوان «لایحه نحوه مدیریت تعارض منافع در انجام وظایف قانونی و ارایه خدمات عمومی» طی پیوست نامه شماره ۴۱۴۸۹ مورخ ۱۳۹۹/۰۴/۲۱ حسن روحانی به محمدباقر قالیباف، برای طی تشریفات قانونی به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد. از تاریخ بارگذاری این پست به صورت منظم و هر ۱۵ روز یک بار اقدام به انتشار مفاد این قانون که در ۸ فصل و ۴۰ ماده تنظیم شده است، میپردازیم.
در این پست به انتشار ماده ۱ بخش اول (تعاریف و کلیات) میپردازیم.
🚩 در حال تکمیل
ماده ۱- اصطلاحات به کار رفته در این قانون، در معانی مشروح زیر به کار میروند:
۱- تعارض منافع: موقعیتی که منفعت شخصی مشمولان این قانون در مقام انجام وظایف یا اعمال اختیارات قانونی آنان در تعارض با منافع عمومی قرار میگیرد و میتواند انجام بیطرفانه و بدون تبعیض وظایف مذکور را مانع شود.
۲- منفعت شخصی: حق یا امتیازی بالفعل، مالی یا غیرمالی که تماما یا جزئا و به طور مستقیم یا غیرمستقیم عاید یکی از اشخاص مشمول موصوف در ماده (۲) این قانون شود یا زیانی را از وی دفع کند.
تبصره - منظور از عواید غیر مستقیم، حق، امتیاز یا منافعی است که به بستگان شخص مشمول تعلق میگیرد یا از طریق بستگان و اشخاص دیگر در اختیار خود شخص مشمول قرار داده شود.
۳- بستگان: افراد دارای قرابت نسبی یا سببی از طبقات اول و دوم تا درجه دوم با برادر و خواهر یا با عروس و داماد اشخاص مشمول این قانون. فرزندخوانده از نظر قرابت، در حکم فرزند است.
۴- تأثیر ناروا: تأثیر خلاف قوانین یا خلاف قواعد روابط منصفانه یا بدون وجود سبب متعارف.
۵- مدیریت تعارض منافع: کلیه اقدامات و تدابیر اداری، نظارتی، قضایی و شبهقضایی لازم برای پیشگیری از بروز تعاضر منافع و رفع یا کاهش تأثیرات سوء موقعیتهای تعارض منافع.
۶- مقامات و مسئولان: منظور کلیه افراد مذکور در ماده (۳) قانون رسیدگی به دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران جمهوری اسلامی ایران - مصوب ۱۳۹۱ - است.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |