فصل سوم
ارکان انجمن صنفي
ماده 10- ارکان انجمن صنفي عبارت است از:
1- مجمع عمومي
2- هيأت مديره
3- بازرس يا بازرسان
الف - مجمع عمومي، حدود وظايف و اختيارات آن:
ماده 11– مجمع عمومي که عاليترين رکن انجمن صنفي است، از اجتماع اعضا به دو صورت عادي و فوقالعاده تشکيل ميگردد.
تبصره 1- براي تشکيل مجامع عمومي عادي و فوقالعاده، هيأت مديره موظف است نسبت به دعوت اعضا به وسيله ایمیل، پیام کوتاه، درج در تارنما و کانال انجمن در پیامرسانهای مختلف که در آن، روز، ساعت، مکان تشکیل و دستور جلسه به طور روشن قید شده باشد، اقدام نماید. بديهي است از تاريخ دعوت اعضا تا تشکيل مجمع عمومي و همچنين بين دو مرحله مجمع عمومي، بايد حداقل 20 روز فاصله باشد و حداکثر اين فاصله نبايد از 45 روز تجاوز نمايد.
تبصره 2- دعوت مجامع عمومي به تصويب هيأت مديره خواهد بود و در صورت استنکاف هيأت مديره، بازرس يا بازرسان ميتوانند راساً نسبت به دعوت مجمع عمومي اقدام نمايند. همچنين در صورت خودداري بازرس یا بازرسان، حداقل يک چهارم اعضا ميتوانند مجمع عمومي را دعوت نمايند.
تبصره 3- دعوتکنندگان مجامع عمومي عادي يا فوقالعاده، مکلفند موضوع و تاريخ تشکيل مجمع عمومي را حداقل 20 روز قبل از تشکيل، طي دعوتنامه کتبي به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي اعلام نمايند.
تبصره 4- اخذ راي در جلسات مجامع عمومي علني است مگر در مورد انتخاب هيأت مديره، هيأت داوري و بازرسان و ساير مواردي که مجمع تصويب نمايد، به طور کتبي و مخفي به عمل خواهد آمد.
تبصره 5- هر يک از اعضاي مجمع عمومي ميتواند وکالت يکي ديگر از اعضا را بر عهده گيرد.
ماده 12- مجمع عمومي عادي هر سال يک بار با حضور دست کم نصف به علاوه يک اعضا رسميت مييابد و چنانچه مجمع عمومي بار اول به نصاب لازم نرسد؛ براي بار دوم به همان ترتيب دعوت و با حضور حداقل يک سوم اعضا رسميت خواهد يافت.
تبصره 1- مجمع عمومي در مواقع ضروري بنا به تشخيص و دعوت هيأت مديره يا بازرسان یا یک چهارم اعضا به طور فوقالعاده تشکيل ميگردد. اين مجمع نيز داراي همان وظايف و اختيارات مجمع عمومي عادي مي باشد و ترتيب دعوت و تجديد دعوت و نصاب آن نيز، همانند مجمع عمومي عادي خواهد بود.
تبصره 2- تصميمات مجامع عمومي عادي در کليه مراحل، با اکثريت نصف به علاوه يک آرای حاضران معتبر است، مگر در موارد انتخاب هيأت مديره و بازرسان که با اکثريت نسبي آراي حاضران نافذ خواهد
بود.
ماده 13- وظايف و اختيارات مجمع عمومي عادي عبارتست از:
1- استماع گزارش هيأت مديره و بازرس يا بازرسان در مورد کارهاي انجام شده و رسيدگي و اتخاذ تصميم در مورد تصويب آن و همچنين اتخاذ تصميم نسبت به پيشنهادهاي مربوط به برنامههاي سال جاري و آتي انجمن صنفي.
2- استماع، رسيدگي و اتخاذ تصميم در مورد تصويب يا عدم تصويب گزارش مالي خزانهدار و بودجه آتي انجمن صنفي.
3- دادن رهنمود و تصويب سياستهاي کلي و تعيين خط مشي و برنامههاي آتي انجمن صنفي.
4- تعيين نحوه اطلاع رساني به اعضا درخصوص دعوت به مجمع عمومي و ساير موارد.
5- بررسي و تصويب يا رد تقاضاي متقاضيان عضويت در انجمن صنفي که صلاحيت آنان از سوي هيأت مديره تأييد نشده باشد.
6- رسيدگي نهايي به اعتراض کساني که طبق مقررات انضباطي اين اساسنامه، از عضويت انجمن صنفي معلق يا سلب عضويت شدهاند (موضوع ماده 6 اساسنامه ).
7- تفويض اختيار به هيأت مديره در مورد انعقاد پيمانهاي دستهجمعي در جهت استيفاي حقوق و خواستهاي قانوني اعضا.
8- ايجاد کميتهها و همکاري در جهت تأسيس و تقويت شرکتهاي تعاوني و ساير مراکز مرتبط.
9- انتخاب و عزل انفرادي و دستهجمعي اعضاي هيأت مديره و بازرسان انجمن صنفی.
10- تعيين ميزان وروديه و حق عضويت اعضا و يا تغيير آن.
11- اتخاذ تصميم در مورد پيوستن به انجمن هاي صنفي ديگر به منظور تشکيل و يا عضويت در کانون انجمنهاي صنفي مربوط و يا خارج شدن از کانونهاي مذکور ( تفويض اختيار به هيات مديره ).
ماده 14– مجمع عمومي فوقالعاده جهت اتخاذ تصميم در موارد موضوع ماده 15 با حضور دست کم نصف بعلاوه يک اعضا تشکيل خواهد شد. چنانچه بار اول اين نصاب حاصل نشود؛ در مرحله دوم با حضورحداقل يک سوم اعضا رسميت مييابد و در هر حال تصميمات آن اعم از مرحله اول يا دوم، با اکثريت دو سوم آرای اعضاي حاضر در جلسه معتبر خواهد بود.
ماده 15- وظايف و اختيارات مجمع عمومي فوقالعاده عبارتست از:
1- طرح و تصويب اصلاحات اساسنامه.
2- انحلال انجمن صنفي و انتخاب هيأت تصفيه.
تبصره - پيشنهادها در زمينه تغيير يا اصلاح اساسنامه، بايد به طور مشخص و کتباً حداقل 20 روز قبل از برگزاري مجمع عمومي فوقالعاده به اطلاع کليه اعضا و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي رسانده شود.
ماده 16- پس از به حد نصاب رسيدن تعداد اعضاي حاضر و اعلام رسميت جلسه مجمع عمومي توسط ریيس يا يکي از اعضاي هيأت مديره، بلافاصله هيأت ریيسه مجمع مرکب از دست کم يک ریيس، يک نايب ریيس و يک منشي از بين اعضاي حاضر با راي اکثريت اعضا انتخاب و اداره جلسه را بر عهده خواهند گرفت. چنانچه انتخابات هيأت مديره و بازرسان يا يکي از آنها نيز در دستور کار مجمع عمومي باشد؛ دو نفر ديگر نيز به عنوان ناظر از بين اعضاي حاضر در جلسه با راي اکثريت اعضا انتخاب مي شوند.
تبصره 1- اعضای هيأت رئيسه و نظارت بر انتخابات نبايد کانديداي عضويت در هيأت مديره و بازرسان باشند (مگر در صورت نظر مثبت سه چهارم حاضران در مجمع عمومي و يا زماني که تعداد حاضران در مجمع عمومي کمتراز 50 نفر باشد).
تبصره 2- برگزارکنندگان مجامع عمومي عادي يا فوقالعاده موظفند فهرست اسامي و مشخصات اعضاي انجمن صنفي را تهيه و پيش از آغاز مجمع عمومي، آن را به امضاي اعضاي حاضر برسانند.
تبصره 3- هيات ریيسه و نظارت بر انتخابات، مکلفند در پايان رايگيري، پس از شمارش و قرائت آرا به ترتيب حائزان اکثريت آرا، اعضاي اصلي و عليالبدل هيأت مديره، هيأت داوري و بازرسان اصلي و عليالبدل را طي صورتجلسه تعيين نمايند.
تبصره 4- هرگاه در مجمع عمومي، شور و اخذ تصميم در مورد موضوعات مطروح در دستور جلسه خاتمه نيابد، هيأت ریيسه مجمع با تصويب اکثريت اعضا ميتواند اعلام تنفس نموده، تاريخ جلسه بعدي را که حداکثر از سه هفته متجاوز نباشد؛ معين کند. تمديد جلسه، نياز به دعوت و انتشار آگهي مجدد نخواهد داشت و نصاب لازم براي تشکيل جلسه همان نصاب قبلي مي باشد که در صورت عدم تشکيل، در مرحله بعدي، مجمع عمومي طبق روال مندرج در اين اساسنامه برگزار خواهد شد.
ماده 17-چنانچه اعضاي شرکت کننده در انتخابات ظرف يک هفته از تاريخ تشکيل مجمع عمومي با ذکر دلايل به چگونگي انجام انتخابات کتباً اعتراض نمايند، هيأت ریيسه و نظـــارت بر انتخابات مکلف خواهند بود، حداکثر ظرف يک هفته از تاريخ رويت اعتراض، به آن رسيدگي و نتيجه را به نحو مقتضي به اطلاع اعضاي انجمن صنفي خصوصاً اعضاي معترض برسانند و رونوشت آن را به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تسليم نمايند.
تبصره - چنانچه اعتراض رسيده وارد باشد، هيأت رییسه ونظارت، ابطال مجمع عمومي يا تصميم متخذه مورد اعتراض را اعلام و به ترتيب مقرر در اساسنامه، نسبت به دعوت مجمع عمومي و تجديد آن، اقدام خواهد شد.