ج - بازرس يا بازرسان حدود وظايف واختيارات آنان:
ماده 30- بازرسان انجمن صنفي، متشکل از 1 نفر بازرس اصلي و 1 نفر بازرس عليالبدل که با راي مستقيم و مخفي اعضا از بين کانديداهاي واجد شرايط عضو انجمن صنفي براي
مدت 1 سال انتخاب ميشوند و تجديد انتخاب آنان براي دورههاي بعدي مشروط به حفظ شرايط لازم بلامانع است.
تبصره - در صورت استعفا، فوت، از دست دادن شرايط انتخاب يا سلب عضويت آنها، بازرس يا بازرسان عليالبدل براي بقيه دوره جانشين و عهدهدار وظايف آنان خواهند بود.
ماده 31- وظايف و اختيارات بازرسان:
1- نظارت بر کليه اقدامات هيأت مديره و دبير در حدود مقررات اين اساسنامه و همچنين مراقبت در کليه امور مربوط به دعوت مجامع عمومي عادي و فوقالعاده.
2- رسيدگي و نظارت به دفاتر و اوراق و اسناد مالي و هزينههاي انجمن صنفي و مراقبت درحسن جريان امور مالي و اداري انجمن صنفي.
3- پيگيري و رسيدگي به شکايات اعضا و در صورت لزوم تهيه گزارش و ارائه به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي و همچنين ارائه رونوشت گزارش به هيأت مديره يا مجمع عمومي (حسب مورد).
4- رسيدگي و اظهار نظر در مورد گزارش مالي جهت ارائه به مجمع عمومي.
5- اقدام به دعوت و تشکيل مجمع عمومي در صورت لزوم، با توجه به اختيارات مندرج در اين اساسنامه.
6- شرکت در جلسات هيأت مديره (درصورت لزوم)، بدون داشتن حق راي.
تبصره - بازرس/بازرسان بايد پيش از تاريخ تشکيل مجمع عمومي سالانه، گزارش مالي و کليه محاسبات انجمن را رسيدگي و نظر مثبت يا منفي خود را به دبيرخانه کانون تسليم دارند. همچنين بازرس/بازرسان ملزم هستند خلاصه اقدامات خود را مکتوب نموده تا در مواقع نياز به مجمع عمومي (گزارش سالانه) يا وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي ارائه نمايند.
فصل چهارم
ساير مقررات
ماده 32- کانديداهاي عضويت در هيأت مديره، هيأت داوري و بازرسان بايد داراي شرايط زير باشند:
1- تابعيت جمهوري اسلامي ايران.
2- التزام عملي به قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران.
3- عدم وابستگي به احزاب و گروههاي سياسي غيرقانوني.
4- نداشتن محکومیت قطعی کيفري موثر.
5- عدم اشتهار به فساد اخلاق.
6- عدم اعتياد به مواد مخدر.
7- کاندیداهای عضویت در هیأت مدیره، باید دارای حداقل 2 سال (تمام) سابقه عضویت در انجمن صنفی منتهی به زمان کاندیداتوری باشند (به استثنای دوره اول).
ماده 33-در اجراي ماده 18 آیيننامه انجمنهاي صنفي و کانونهاي مربوط، به منظور ثبت و آموزش اعضا، هر دوره حداقل ....... درصد حق عضويت دريافتي از اعضا به حساب اعلام شده از طرف اداره کل سازمانهاي کارگري و کارفرمايي واريز خواهد شد.
ماده 34- در صورت بروز اختلاف بين اعضاي هيأت مديره با يکديگر يا هيأت مديره با بازرسان و يا اعضاي انجمن صنفي با هر يک از اعضاي هيأت مديره يا بازرسان، حل آن ميتواند در وهله اول از طريق هيأت داوري صورت گيرد. به اين منظور در صورت درخواست هر يک از طرفين اختلاف، مجمع عمومي فوقالعاده با رعايت مقررات مربوط تشکيل و از بين خود 3 يا 5 نفر را جهت حل اختلاف انتخاب مينمايد. در صورت عدم پذيرش راي هيأت داوري از سوي طرفين اختلاف، مطابق مواد اين اساسنامه و مقررات مربوط اقدام ميشود. هيأت داوري پس از صدور راي خود، منحل ميگردد.
ماده 35- مسئولان انجمن صنفي مکلفند هر نوع مدارک، دفاتر و اسناد مورد درخواست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي را جهت بررسي در محل انجمن صنفي يا خارج از آن، در اختيار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار دهند.
ماده 36- انجمن صنفي در موارد زير منحل مي گردد:
1- در صورت تصويب مجمع عمومي فوقالعاده.
2- گذشت شش ماه از تاريخ پايان اعتبار هيأت مديره و عدم تجديد انتخابات آن.
3- در صورت صدور راي قطعي از طرف مراجع قضايي کشور.
تبصره 1- پس از اعلام انحلال انجمن صنفي، مراتب به اطلاع اداره کل ثبت شرکتها جهت اقدامات تصفیه طبق قانون تجارت رسانده ميشود.
تبصره 2- انحلال انجمن صنفي، موجب تضييع حق يا اسقاط تکليف دو طرف قرارداد منعقده قبلي نخواهد بود.
تبصره 3- چنانچه انجمن صنفي بنا به تصويب مجمع عمومي فوقالعاده منحل گردد، مجمع مذکور مکلف است در همان جلسه از بين اعضاي با سواد و با سابقه و مطلع حاضر در جلسه نسبت به انتخاب 3 يا 5 نفر به عنوان اعضاي هيأت تصفيه اقدام و نتيجه را ضمن تنظيم و امضاي صورتجلسه، به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام نمايد.
تبصره 4- چنانچه انجمن صنفي به لحاظ عدم تجديد انتخابات هيأت مديره در مهلت مقرر قانوني يا بر اساس راي مراجع قضايي منحل گردد و تشکيل مجمع عمومي فوقالعاده امکانپذير نباشد، حداکثر ظرف دو هفته بازرسان و رييس هيأت مدیره با نظارت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اين وظيفه را عهدهدار خواهند شد. درصورت عدم وجود، حداکثر ظرف دو هفته بايد هيأت تصفيهاي مرکب از 3 يا 5 نفر از اعضاي با سواد و با سابقه و مطلع انجمن با نظارت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشکيل گردد.
ماده 37– چنانچه حداکثر تا پايان دوره اعتبار هيأت مديره، نسبت به تشکيل مجمع عمومي و تجديد انتخابات هيأت مديره اقدام نشده باشد، بازرس یا بازرسان نسبت به تشکيل مجمع عمومي و انجام انتخابات به اعضا اخطار ميدهند. پس از اخطار بازرس یا بازرسان، يک سوم اعضاي انجمن صنفي حداکثر تا شش ماه فرصت دارند نسبت به تشکيل مجمع عمومي و تجديد انتخابات اقدام نمايند و چنانچه در اين مدت (حداکثر 6 ماه پس از پايان دوره اعتبار هيأت مديره) تجديد انتخابات صورت نگرفته باشد، بازرس یا بازرسان مکلف هستند انحلال انجمن صنفي را به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي و در صورت دارا بودن عضويت کانون، به کانون ذي ربط اعلام نمايند.
ماده 38-هيأت تصفيه مکلف است حداکثر ظرف شش ماه با هماهنگي و راهنمايي وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي به کليه حسابهاي انجمن صنفي رسيدگي نموده، فهرست کاملي از کليه دارایيهاي انجمن صنفي اعم از وجوه نقدي و اموال منقول و غير منقول و همچنين صورتي از بدهيهاي انجمن صنفي را تهيه نموده، مابقی (در صورت مازاد) دارایي انجمن صنفي را پس از تسويه کليه حسابهاي بدهکاران و بستانکاران و تأديه بدهيها، ضمن تنظيم و امضاي صورتجلسهاي با نظارت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اختيار اعضا قرار داده و در صورت عدم وجود، جهت امور خیریه به سازمان بهزیستی واگذار نماید.
ماده 39- هرگونه ابهامی در اجراي مقررات اين اساسنامه، تابع نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي ميباشد.
ماده 40– هرگونه تغيير در مفاد اساسنامه، پس از موافقت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي قابل اجراست.
ماده 41-مهلتهاي مندرج در اساسنامه بدون احتساب روزهاي تعطيل خواهد بود.
اين اساسنامه در 4 فصل و 41 ماده و 42 تبصره در تاريخ 12/11/97 با اکثريت آرا به تصويب مجمع عمومي مؤسس انجمن صنفي کارگری روانشناسان و مشاوران اعتیاد استان تهران رسيد.